Savunma pressingle korner istatistikleri arasında ölçülebilir bir ilişki var mı?

Betvole

Administrator
Yönetici
Arkadaşlar, sezon başından beri izlediğim maçlarda ilginç bir pattern fark ettim.

Yüksek pressing uygulayan takımların korner sayılarında ciddi artış var gibi görünüyor. Özellikle Avrupa liglerinde bu çok belirgin. Mesela Liverpool'un Klopp dönemi veya şu anki bazı takımların agresif pressleri düşünüldüğünde, rakip kaleye yakın bölgelerde top kazanımları artıyor ama aynı zamanda korner sayıları da patlama yapıyor.

Benim teorim şu:
  • Yüksek pressing → Rakip savunma panikte topa müdahale ediyor
  • Acele paslar ve temizlemeler → Daha fazla korner
  • Ama bu kornerler maç sonucunu ne kadar etkiliyor?

Bu konuda elimde somut istatistikler yok ama böyle detaylı analizler yapmayı seviyorum. Betsat giriş yaparak benzer strateji analizlerini incelerken bu korelasyonu araştırıyordum.

"Modern futbolda pressing sadece top kazanma aracı değil, aynı zamanda duran top fırsatı yaratma mekanizması"

Özellikle şu soruların cevabını merak ediyorum:

1. Pressing yoğunluğu ile korner sayısı arasında doğrudan korelasyon var mı?
2. Bu kornerlerden gol oranı normal kornerlere göre farklı mı?
3. Hangi liglerde bu ilişki daha belirgin?

Belki OPTA gibi kaynaklarda bu veriler vardır ama amatör seviyede nasıl analiz edebiliriz?

Sizin gözlemleriniz neler? Ben özellikle Bundesliga'da bu durumu çok net görüyorum. Serie A'da ise pressing daha az olduğu için korner ortalamaları da düşük kalıyor.

Not: Taktik analiz yaparken hem göz hem de istatistik önemli tabii.

Betvole Giriş

300 TL DENEME BONUSU
GİRİŞ YAP